Over Bakony beheer & advies


Na 20 jaar actief te zijn geweest bij verschillende woningcorporaties en adviesbureaus en ruim 25 jaar actief in de fruitsector (groothandelsbedrijven) heeft Arco Hakkert in 2019 Bakony beheer & advies opgericht.


Met de komst van de Woningwet in 2015 zijn de werkzaamheden voor corporaties meer ingeperkt. Met name de combinatieprojecten huur, koop en openbare ruimte werden hierdoor steeds moeilijker voor een corporatie. Met name dit stuk om partijen resultaatgericht te verbinden en goede huisvesting te bieden voor de eindgebruikers (huurders, kopers, zorgpartijen, cliënten enz.) dat is altijd een drive geweest. 


Daarnaast merken we dat er (o.a. vanwege de lage rentestand) steeds meer beleggers en personen de toevlucht zochten naar vastgoed. Echter bij het verhuren van vastgoed komen veel zaken naar boven waar een belegger waarschijnlijk nog nooit bij heeft stilgestaan. Vandaar dat Bakony zich o.a. richt op het adviseren en beheren van onroerend goed. 


Ook krijgen wij regelmatig de vraag of wij een belegger kunnen adviseren, het uitvoeren van projectontwikkeling, en projectmanagement voor een nieuwe locatie of een transformatie van een bestaand pand voor een nieuwe doelgroep. Alles begint met een initiatief en bij projecten waarbij de gemeente bij betrokken is hebben we ervaring met het anterieure overeenkomsten. 


Communicatie is cruciaal bij dit soort projecten, wij kunnen de communicatie verzorgen voor de bewoners, omwonende en stakeholders om voor het plan voldoende draagkracht te krijgen. Communicatieplannen zijn hierin gebruikelijk, maar ook huisbezoeken en woonwens gesprekken zijn ons niet ongewoon.


De naam "Bakony" verwijst naar een heuvelgebied in het noord-westen van Hongarije. Bakony is het grootste heuvelgebied in de regio Transdanubië en vormt het grootste onderdeel van het Transdanubisch Middelgebergte. De Bakony strekt zich aan de gehele noordzijde van het Balatonmeer. Het Bakonygebergte is sterk begroeid, daarom spreekt men ook van het Bakonywoud.


Sinds 2005 is Arco Hakkert betrokken bij een Hongaarse stichting en sinds 2018 bestuurslid. Voor deze stichting heeft hij de ontwikkeling en projectmanagement verzorgd van het kindervakantiepark 'Cuha-Tábor'. Dit kindervakantiepark bied kinderen uit achterstandsgezinnen een kosteloze vakantie aan. Het vakantiepark is gelegen in de groene heuvels van Bakony, hier komt de naam Bakony vandaan.


In het bedrijfslogo refereert de groene slinger onder het huisje naar de groene heuvels van het Hongaarse Bakony.

Het huis in het logo staat voor de onderhanden vastgoedportefeuille, zowel commercieel als wat we aan sociaal en maatschappelijk vastgoed hebben mogen ontwikkelen.


Meer dan 25 jaar was Arco Hakkert actief binnen Frupaks Fruit in Deil dit bedrijf is inmiddels bedrijf overgenomen. De kleuren in het logo Bakony zijn dezelfde kleuren als de kleuren van het voormalige bedrijf Frupaks Fruit.

Bakonygebergte in Hongarije

de Betuwe met molen de Vlinder